Kandidaten

VERBRUGGE Ruth

: 14
: Medisch adviseur bij een farmaceutisch bedrijf
: 08/04/1970 in Kortrijk
: In relatie
: Musiceren, lopen (trail), fietsen (VTT), wandelen, bergtrekking, vrijwilliger bij “ Artsen Zonder Vakantie” en verkozen lid van de Adviesraad Zuidwerking door de Raad van Bestuur, bestuurslid van de Avelgemse GRIS ( gemeentelijk raad voor internationale solidariteit), initiator van de Feitelijke Vereniging in Congo “ Nouvel Espoir pour La vie”.

Streven naar “voel je goed in je vel” door in te spelen op noden, kansen en preventief gezondheidsbeleid.

De basisrechten van ieder mens zijn gezondheid, huisvesting, onderwijs én kansen.

De activiteiten van het Avelgems Sociaal Huis en wat de medewerkers aldaar bereiken –opdat iedere burger kan meeleven in onze maatschappij –heeft me steeds gefascineerd.

Ik ben dan ook gerikketikt om, in samenwerking met het toekomstig sociaal comité, me in te zetten voor onze lokale solidariteit.  Kansarmoede aanpakken en inzetten op geestelijke gezondheidszorg zijn alvast twee items die ik wil naar voren brengen.

Dit kan door een samenwerking met onder andere de huisartsenkring, het centrum voor geestelijke gezondheidszorg, de scholen en diens CLB’s in het kader van preventieve zorg en begeleiding.

Daarnaast is een gezonde levensstijl in een gezonde leefomgeving belangrijk. Dit kan alvast door gewoon buiten te zijn, even te wandelen of rustig te fietsen en nadien gezond te eten van streekproducten.

Het motiveren van lokale initiatieven in samenwerking met lokale partners ( scholen, winkels, bedrijven, landbouwers en verenigingen) rond bewegen en gezondheid is een belangrijke taak van de lokale overheid.

Om dit te bereiken hebben we onze natuur en landbouw hard nodig. Ik zal me dan ook steevast inzetten voor en streven naar het behoud van natuur en landbouw.