Kandidaten

MAES Jörgli

: 7
: Kapper
: 03/03/1984 in Kortrijk
: single
: Toneel, lezen, film, wandelen, reizen.

Een gedreven persoon met een hart voor onze Scheldegemeente, die samen met een gemotiveerde ploeg een beleid wil uitstippelen waar Avelgem in het algemeen wel bij vaart. Zonder luchtkastelen, maar met gezond verstand. Niks meer, niks minder!

Jörgli Maes werd geboren in Kortrijk, maar is opgegroeid in Avelgem. Tot op vandaag woont hij sedert jaar en dag in de Toekomststraat. Jörgli volgde een kappersopleiding te Oudenaarde en oefent dit beroep reeds 15 jaar uit in Kortrijk.

Al van jongs af aan is Jörgli een geëngageerd persoon geweest voor tal van evenementen en organisaties binnen onze gemeente. Zo werkte hij sedert 2003 mee als vast lid van het Feesteworpcomité. Een taak die hij tot op vandaag nog steeds ter harte neemt. Daarnaast is hij sedert 2000 vaste medewerker en acteur binnen Theatergezelschap ‘Tope. In het jaar 2005 werd Jörgli er secretaris en in 2015 werd hij verkozen tot voorzitter van deze vereniging. Ook bij andere organisaties die Avelgem rijk was, kon men steeds op de steun van Jörgli rekenen: o.m. de Kersthappening en Avondje Avelgem waren vaste afspraken.

 Cultuur is steeds het stokpaartje van Jörgli geweest. Sedert 2006 vertegenwoordigde hij het Avelgemse toneel binnen de Cultuurraad en in 2013 werd hij voorzitter van deze adviesraad, tot hij in 2015 het mandaat van gemeenteraadslid opnam en binnen het bestuur van de Cultuurraad een stap opzij moest zetten. Ook binnen het jaarlijkse cultuurprogramma van Spikkerelle is deze kandidaat sedert 3 jaar een vaste vrijwilliger.

Ondertussen werkte hij sedert 2009 mee binnen het bestuur van CD&V Avelgem en leerde zo de Avelgemse politiek kennen. Op vandaag blijft Jörgli geëngageerd om onze gemeente mee vorm te geven en te verbeteren waar nodig, steeds met het oog op het algemeen belang. Met een kandidaat als Jörgli weet je welk vlees je in de kuip hebt, een gedreven persoon die weet wat er leeft in Avelgem, zonder op enkele maanden voor de verkiezingen alle evenementen plat te moeten lopen. Jörgli staat immers elk jaar door onder de mensen.

In 2018 wil Jörgli graag zijn engagement en ideeën verder uitwerken, samen met een gedreven en ervaren ploeg van CD&V Avelgem. En dit alles voor u en een mooie aangename gemeente om in te leven!