Kandidaten

DECOSTER Paul

: 20
: Positief terugkijkend op een 35 jarige loopbaan in de financiële sector.
: 29/12/1957 in Avelgem
: Weduwnaar van Katrien Vandenberghe (overleden in juli 2017) en vader van Sarah (29 jaar), Nele (24 jaar) en Katrijn (24 jaar).
: Wandelen, fietsen en genieten van quality time met mijn dochters. Sinds kort aan de slag als gedreven vrijwilliger bij de Intersoc-vakanties. Al jaar en dag manusje-van-alles wat betreft het bijstaan van familie en vrienden inzake leningen, fiscaliteit, erfeniskwesties, etc.

Waarom stel ik mij kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen?

Ik en mijn te vroeg overleden echtgenote Katrien Vandenberghe, zijn allebei geboren en getogen in Avelgem. Samen hebben wij ons altijd ingezet voor de Avelgemse gemeenschap.

We namen verantwoordelijkheden op binnen Chiro en Krak. Samen hebben we in 1981 actief bijgedragen tot de realisatie van de VZW Chiroheem Avelgem. Een eerste realisatie was het bouwen van een nieuw Chiroheem. Samen met heel wat trouwe vrijwilligers hebben we dit mooie bouwproject gerealiseerd.

Verder was ik actief bij de oprichting van de Avelgemse raad voor internationale samenwerking (GRIS).

En nadien was vooral Katrien actief binnen Natuurpunt. Zij zette Natuurpunt Avelgem opnieuw op de kaart.

Ons engagement voor de Avelgemse gemeenschap, zien wij heel trots ook terug bij onze drie dochters.

Als voorzitter van het Centraal Kerkbestuur weet ik heel goed dat de financiële middelen beperkt zijn en dat er na grondig overleg keuzes moeten gemaakt worden. Samen met mensen rond de tafel zitten, overleggen en compromissen sluiten, is één van mijn beste kwaliteiten. Mensen samenbrengen en samen stappen vooruit zetten; dat wil ik graag realiseren.

Onze mooie gemeente Avelgem is een van beide West-Vlaamse gemeenten waardoor de Schelde loopt.  Ik wil mij ervoor inzetten om deze troef beter uit te spelen naar de Avelgemse bevolking en daarbuiten. Dit kan door volop in te zetten op een Trage Wegen beleid en aanleg en onderhoud van voet- en fietspaden. Laten we tonen dat we trots mogen zijn op onze natuur en deze samen mogen beleven!