Kandidaten

BYLS Koen

: 5
: Elektronicus
: 02/05/1966 in Zwevegem
: single
: Muziek (optredens bezoeken), theater en komedie, genieten van het programma van Spikkerelle. Een hart voor jeugdwerk. Fietsen in onze prachtige streek!

Beste Avelgemnaar. Besturen met goesting en kennis van zaken; luisteren naar de mensen; weinig geblaat en heel veel Avelgemse wol: daar sta ik voor!

Avelgem is echt mijn heimat. Ik ben er helemaal getogen. Ik liep er school bij de bekende meesters van de lagere en de middelbare school. Ik passeerde er alle geledingen van de plaatselijke chiro (lid, leider, groepsleider, vzw, …). En ik was en ben er actief in het plaatselijke verenigingsleven (jeugdhuis Krak, jeugdraad, KWB, …).

Beroepshalve werk ik bij Barco waar ik elektronica ontwerp voor cinemaprojectoren. Maar in het andere deel van mijn tijd werk ik elke dag met passie en plezier aan een leefbaar Avelgem, van Kerkhove tot Bossuit. Want als er iets is dat ik aan onze gemeente apprecieer dan is dat haar warme gemoedelijkheid. Die is er natuurlijk door de mensen, maar ook door goed beleid. Een Sociaal Huis dat tussen de mensen staat, het rijke verenigingsleven en het culturele aanbod, de trage wegen en het vele groen van onze gemeente, de Feesteworp en andere verbindende activiteiten, en nog zoveel meer. Ik ben fier dat ik daaraan sinds 2001 meewerk. Eerst als gemeenteraadslid, tussen 2009 en 2012 ook als schepen van jeugd, cultuur, kunstonderwijs, evenementen en internationale solidariteit.

Maar alles kan beter. Want werken aan een hechte en aangename gemeente is nooit af. De speelpleinen verdienen opwaardering, blijvende ondersteuning van het verenigingsleven, Spikkerelle en andere gemeentelijke infrastructuur moet voorbereid worden op een rooskleurige toekomst, verkeersveiligheid en mobiliteit is een blijvende uitdaging…